Wat is Activering-ECHO?

Activering-ECHO is een dienst voor specifieke, kosteloze begeleiding naar al dan niet bezoldigde dagactiviteiten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. In de eerste plaats wil activering-ECHO, steeds in overleg met de cliënt, een traject op maat aanbieden. Dit kan leiden tot een haalbare tewerkstelling op de open arbeidsmarkt of vrijwilligerswerk, vorming of een ander dagactiviteit. De duur van de begeleiding is niet beperkt in tijd.

Groepsaanbod

Oriëntatieprogramma

Dit programma bestaat uit:JobprofielDoor in te gaan op de thema’s ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’, ‘wat kan ik aan?’ en ‘wat wil ik?’, kan de cliënt een zicht krijgen op wat belangrijk is in zijn zoektocht naar een ‘juiste’ jobkeuze.
Arbeidsrecht
De ervaringen van de deelnemers zijn een vertrekpunt om in te gaan op de rechten en plichten van de werknemer en de werkgever.

Sollicitatietraining

In het theoretisch deel krijgen de cursisten uitleg over hoe op zoek te gaan naar vacatures, het schrijven van een curriculum vitae en een sollicitatiebrief,
hoe een sollicitatiegesprek voorbereiden en voeren.
Deze thema’s worden in de praktijk geoefend in rollenspelen.

Stressmanagement en communicatie

In de cursus wordt in groep gewerkt aan het ontwikkelen van communicatievaardigheden (assertiviteit, interpreteren van boodschappen, lichaamstaal..) en het omgaan met stress (begripsverduidelijking, signalen, hanteringsmogelijkheden…). Concrete situaties worden gebruikt om de communicatie-mogelijkheden en stresshantering te verbeteren.

Deze site gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren. Bekijk ons cookie statement.

OK