fusie-van-3-beschut-wonen-projecten De Hulster - Beschut Wonen

Beschut Wonen

Beschut wonen Team Leuven en Team Aarschot bieden tijdelijke psycho-sociale ondersteuning in kleinschalige woonvormen aan voor personen met een complexe en/of langdurige psychische kwetsbaarheid. De focus ligt op herstel en maatschappelijke integratie. Zinvolle activiteiten, sociale relaties en betrokkenheid staan hierbij op de voorgrond.

FUSIE VAN 3 BESCHUT WONEN PROJECTEN

Fusie van beschut wonen Leuven - Aarschot - Diest 

Naar aanleiding van de richtlijnen tot schaalvergroting van het Agentschap Zorg en Gezondheid, zijn de erkenningen van de initiatieven beschut wonen De Hulster, Fides en de Linde samengevoegd sinds 1 januari 2022.

Vzw Sint-Annendael Grauwzusters exploiteert 46 van de 197 plaatsen van vzw De Hulster onder de naam Beschut wonen de Linde in regio Diest en Aarschot.

Het vroegere Fides nam samen met De Hulster de exploitatie van de overige 151 plaatsen op zich.

Vzw De Hulster Team Leuven biedt sindsdien in regio Groot-Leuven en Kortenberg begeleiding aan 107 mensen met een psychische kwetsbaarheid, dit kan in de eigen woonst zijn of in een tijdelijke kleinschalige gemeenschapswoning aangeboden via de dienst beschut wonen
Team Aarschot begeleidt 44 mensen, waarvan enkelen in een gemeenschapswoning via de dienst beschut wonen, maar het merendeel wordt begeleid door hun mobiel team in de thuissituatie in de omgeving van Aarschot en Begijnendijk.

Regio Leuven heeft ook een aparte dienst voor het begeleiden van mensen in de thuissituatie. Voor het mobiel team in regio Leuven verwijzen we hiervoor naar het Mobiel Team GGZ Leuven - Tervuren met vestigingsplaats in de Minderbroedersstraat.

Deze site gebruikt cookies om jouw surfervaring te optimaliseren. Bekijk ons privacybeleid.

OK